Deel dit bericht op

De groep mensen die betrokken is bij ons project wordt langzaam aan groter. Dé deskundige van het eerste uur is René Kok, al sinds oktober 2017. René neemt een belangrijke plaats in als mede-redacteur bij de totstandkoming van het oorlogsdagboek van Bets Reijnen.

René is geboren in Delft. Na zijn studie Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen is hij in 1978 aan de slag gegaan aan het Sint-Janslyceum in ’s-Hertogenbosch om hier na bijna 40-jaar in 2017 met pensioen te gaan.

Inmiddels is hij (mede-)auteur van diverse boeken, met name over ’s-Hertogenbosch e.o. gedurende de periode van de Tweede Wereldoorlog. Zijn expertise op dit terrein wordt breed gewaardeerd, gegeven zijn lidmaatschap van de Raad van Toezicht van Nationaal Monument Kamp Vught en zijn betrokkenheid (als bestuurslid) van het Organisatiecomité 4 mei in ’s-Hertogenbosch.

Ook op andere terreinen kan men René als enthousiast vrijwilliger tegenkomen. Bijvoorbeeld tussen de boeken van de Vincentius Vereniging als lid van de werkgroep Boekenbeurs, een beurs die jaarlijks wordt gehouden in de Brabanthallen, of bij de ’s-Hertogenbossche Filatelisten Vereniging, waar hij als secretaris in het bestuur zit.
Tot slot is hij, sinds 2018, bestuurslid bij het Jheronimus Bosch Art Center in ’s-Hertogenbosch.

Deel dit bericht op

© bosch-oorlogsdagboek.nl | Alle rechten voorbehouden