Gemeente 's-Hertogenbosch presenteert programma herdenking

Deel dit bericht op

Op vrijdag 15 maart heeft de gemeente ‘s-Hertogenbosch het programma (op hoofdlijnen) voor de herdenking van 75 jaar bevrijding gepresenteerd. Wij, als initatiefnemers voor het publiceren van het dagboek van Bets Reijnen, waren hier ook voor uitgenodigd, niet in de laatste plaats omdat wij opgenomen zijn in het gemeentelijke programma.

De programma-onderdelen van deze herdenking concentreren zich in de week van zondag 20 tot en met 27 oktober, met een bijzondere aftrap op donderdag 17 oktober en een grootse afsluiting in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch op 27 oktober, exact 75 jaar geleden.

De gemeente heeft voor het programma drie thema’s centraal gesteld. Een van de thema’s is het vertellen van verhalen. Onze doelstelling, het toegankelijk maken van de dagboeken voor het nageslacht, sluit hier naadloos bij aan.

Ook de komende maanden zullen organisaties, verenigingen en inwoners worden aangemoedigd om initiatieven te ontplooien die meegenomen kunnen worden in het uiteindelijke programma.

PS. Het beeldmerk zoals hierbij opgenomen is naar ontwerp van Antwan Hoedemakers

 

Deel dit bericht op

© bosch-oorlogsdagboek.nl | Alle rechten voorbehouden