Even voorstellen : Jo Timmermans

Deel dit bericht op

De uitgave van het dagboek van Bets Reijnen wordt financieel mogelijk gemaakt door de Stichting Jheronimus Bosch Art Center. Deze stichting staat onder voorzitterschap van de heer Jo Timmermans. Bijgaande foto is genomen op 20 maart 2019 tijdens het bezoek van Jo Timmermans aan Bets Reijnen.

Na de aankoop in 2006  van de voormalige Sint Jacobskerk (Hinthamerstraat ‘s-Hertogenbosch) heeft Jo Timmermans hier het Jheronimus Bosch Art Center gevestigd. Een multifunctioneel centrum dat enerzijds eer betuigt aan de kunstenaar Jheronimus Bosch, door middel van een permanente expositie over deze middeleeuwse kunstenaar, maar bijvoorbeeld ook door plaats te bieden aan concerten en andere evenementen.

Het Jheronimus Bosch Art Center gelooft in een aanpak waarin alle afzonderlijke delen elkaar versterken en een bezoeker kunnen motiveren om op meer manieren kennis te maken met het werk van Jheronimus Bosch dan alleen door te kijken. Het JBAC wil de bezoekers, jong en oud, specialisten en leken, kunst-geïnteresseerden en passanten, prikkelen om niet alleen te kijken naar de werken van Bosch maar om ze uit te dagen mee te denken over diens motieven, zijn status als kunstenaar en de plaats die hij in ’s-Hertogenbosch in neemt. Dit alles om er voor te zorgen dat Jheronimus Bosch voor hen meer wordt dan alleen een bekende naam.

De heer Jo Timmermans is een bekend persoon in ’s-Hertogenbosch e.o. als het gaat om het aandacht vestigen op, het streven naar het behoud van én het uitdragen van de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch. Hij is 8 jaar voorzitter geweest van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Deze vereniging stelt zich ten doel het cultuurhistorische bewustzijn van inwoners van en bezoekers aan ’s-Hertogenbosch te vergroten. Bijvoorbeeld door het verzorgen van rondleidingen, wandelingen en vaartochten.

Deel dit bericht op

© bosch-oorlogsdagboek.nl | Alle rechten voorbehouden