In memoriam

Deel dit bericht op

Via deze weg brengen wij u het droevige bericht dat Bets Reijnen, na een kort ziekbed, op 9 mei op 94-jarige leeftijd is overleden. Hieronder fragmenten uit het ‘In memoriam’ zoals uitgesproken op 15 mei tijdens de uitvaartdienst in de St. Jan in ’s-Hertogenbosch.

Lieve Mam,

Hoewel we wisten dat je overlijden niet ver weg was, kwam de dood voor ons nog heel onverwacht. En zo kwam er een einde aan jouw lange en rijk gevulde leven, waarvan wij ons de laatste jaren steeds vaker afvroegen of zó oud worden nog wel fijn was. Als we je vroegen ‘hoe gaat het Mam?’ haalde je soms je schouders op of je zei, misschien om ons gerust te stellen, “goed”.

En schrijven, ondanks je drukke leven, veel schrijven. Schrijven over wat je meemaakte en wat daardoor een plek kreeg. Je schreef in je dagboeken vanaf je mulo-tijd, in het gezinsboek dat ons zo dierbaar is, in reisverhalen en soms even op een los briefje over een intensief moment in je leven,

Wat hadden we je nog graag wat langer bij ons gehouden en je gezicht gezien bij het uitkomen van je boek in oktober. Je volgde de vorderingen en was er trots op. Een glimlach verscheen op je gezicht wanneer ik je vertelde hoe het er voor stond. “Prachtig” zei je en vorige week nog zei je “ik ben benieuwd”. Weet dat we onwijs trots op je zijn en dat we je verhalen zullen doorvertellen. De verhalen van jouw leven in mooie dagen en in bange dagen, in blije en in verdrietige dagen.

Een prachtig leven!

Deel dit bericht op

© bosch-oorlogsdagboek.nl | Alle rechten voorbehouden