Wandeling 'Van Wilhelminabrug tot Wilhelminapark' - inclusief bezoek aan schuilkelder

Deel dit bericht op

Een paar maanden geleden is het plan geboren om de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch een stadswandeling te laten organiseren. Dit plan heeft inmiddels concrete vormen aangenomen. Wij kunnen dan ook melden dat op de eerste drie zondagen van oktober, steeds ’s ochtends om 11 uur, de stadswandeling ‘Van Wilhelminabrug tot Wilhelminapark’ plaats zal vinden. Startpunt van de wandeling is het Bolwerk aan de Sint Janssingel in ‘s-Hertogenbosch.

De gekozen route is deels gebaseerd op het dagboek van Bets Reijnen en deels op meer algemene informatie rondom de oorlog. De wandeling wordt afgesloten met een bezoek aan de schuilkelder onder de fabriek die destijds werd gerund door de vader van Bets Reijnen (Achter de Boogaard). In de schuilkelder wordt verhaald uit het dagboek door nakomelingen van de familie Reijnen.

Onderstaand pamflet is tijdens de oorlog verspreid door ‘de Wervelwind’, een Nederlands maandblad uitgegeven van 1 april 1942 tot en met december 1944 vanuit Londen. Het werd verspreid door de Royal Air Force tijdens de Tweede Wereldoorlog als verzet tegen de Duitsers in Nederland. Klik op de foto om ook de achterzijde te kunnen zien.

Kaarten zijn (tegen die tijd) verkrijgbaar via de website https://dagjedenbosch.com/ of bij de reguliere verkooppunten. Bij voldoende belangstelling wordt er op deze dagen ook om 12 uur een wandeling georganiseerd.

Deel dit bericht op

© bosch-oorlogsdagboek.nl | Alle rechten voorbehouden